Çok mu Fantastik? Evet Kesinlikle!

3 boyutlu ürünlerde en Hızlı Prototipleme ve Hızlı Üretim

Biz şu anda 3. Sanayi devrimine tanık olduğumuz bir çağı yaşıyoruz diyebiliriz. 3D yazıcılar bizi Henry Ford dönemindeki seri üretim hattından çıkararak, kişiye özel ve profesyonelce üretime taşıyacak.

Mesela çamaşır makinenizin bir parçası mı bozuldu? O makineler binlerce yapılan seri üretimin arasından geldiği için bu durum çok muhtemel ve tamir için de büyük ihtimal kocaman gemilere yüklenecek, tamir edilecek ve de size maliyeti çok pahalıya gelecek hem de uzun zaman beklemenize neden olacak.

Size şunu söyleyebiliriz, gelecekte bilgisayarınıza indereceğiniz yalnızca bir dosya ile evinizde parça basabileceksiniz ve uzun zaman beklemeden istediğiniz parçaya ulaşabileceksiniz.

3D Printer Teknolojileri Kullanım Alanları

DENTAL

KUYUMCULUK

PROTORİP

MAKET

SANAT

KALIP

3D Printer Nedir?

3D YAZICI NEDİR?

3D Yazıcının mucizelerini anlatan haberleri ve insanların hayatlarına nasıl dokunduğunu mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur.

Sadece bir makina ile yoktan var edebilir, büyü etkisinde bir hızla hayal ettiğiniz nesnleri oluşturabilirsiniz. Yaratacağınız bu nesneler plastikten, naylondan metalden tutun 100 den fazla malzeme ile gerçekleştirilebilmektedir.

3 boyutlu baskıyı küçücük bir model için de kullanabilirsiniz fakat bunun yanında prototip imalatlar, son kullanıcı ürünleri, yarı yasal silahlar, uçak motor parçaları ve hatta bir kişinin kendi hücrelerini kullanarak insan organları bile yazdırabilirsiniz.

3D Printer Nedir?

Üç boyutlu olarak yapılan çizimlerin gerçeğe dönüştüren makinalardır. CAD çiziminizi yaptıktan sonra, (hazır çizim de kullanabilirsiniz) 3D yazıcıya bilgisayarınızı bağlar ya da usb kullanarak dosyayı aktarırsınız. Filamenti katman katman işleyerek çizimizdeki nesnenin gerçeğe dönüşmesidir 3D baskı…

3D Printer Nasıl Çalışır?

STL ya da OBJ dosyanızı 3d printer’a aktardıktan sonra makinanızın hizalama ve ısı ayarı sonrasında çalışmaya hazır olacaktır. Her bir katman üstüne katman ekleyecek ve ürününüz ortaya çıkacaktır.

3D Printer Malzemeleri Nelerdir?

FDM teknolojisinde kullanılan filament (PLA, ABS) en çok bilinen malzemeler. Bunun haricinde de birçok teknoloji var. Reçine kullanarak baskı almak veya şırınga dolu bir sıvıyı bastırmak (çikolata,çimento kil) ya da sinterleme denilen yöntemle tozun lazerle birleşerek ürün oluşturması mümkün…

3D Yazıcıları Hangi Sektörler ve Kimler Kullanır?

3D yazıcı her sektörde kullanılmakta; inşaat, endüstri, makina mühendisleri, tasarımcılar, kuyumcular, yemek pasta, mobilya, giyim gibi sektörler dışında hobi amaçlı da kullanılmaktadır. Kişiye özel hediyelik eşyalar ve oyuncak, maket sektöründe de 3d yazıcıların her geçen gün önemi artmaktadır.

3D Baskılar Ne Kadar Büyük Olabilir?

3D baskıları lego mantığında parça parça yaparak birleştirebilir ya da yapıştırabilirsiniz. Ya da baskı tablası çok büyük olan 3D yazıcılardan kullanabilirsiniz.

CAD Programları bilmeden 3D baskı yapabilir miyim?

3 boyutlu programlar bilmeden de baskı yapabilirsiniz. Hazır STL dosyalarının olduğu siteler mevcut ücretsiz olarak dosyaları indirip 3d yazıcınıza atarak baskı alabilirsiniz. Örnek siteler: Makerbot Thingiverse, Pinshape Yeggi GrabCAD